Mapa weba
HR GB
Modernizacija željeznica
Unutarnja plovidba
Cestovni promet
Zračni promet
Priprema projekata
Tehnička pomoć
Strukturni fondovi Strukturni fondovi

Proslava Dana Europe

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i ove će godine sudjelovati u proslavi Dana Europe, koji će se u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Predstavništva Europske komisije i Ureda za informiranje Europskog parlamenta, održati u subotu, 9. svibnja na prostoru ispred Kuće Europe, ulica Augusta Cesarca u Zagrebu.

Na informativnom punktu, na kojem će dvadesetak državnih institucija i agencija građanima predstavljati projekte sufinancirane iz fondova Europske unije i programe u kojima sudjeluju, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture predstavit će projekte kojima se modernizira željeznička infrastruktura, unaprjeđuje sustav unutarnjih plovnih putova te izrađuje dokumentacija u svim prometnim sektorima, a posebice u novom sektoru gradske, prigradske i regionalne mobilnosti.

Podsjetimo, proteklih nekoliko dana Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture s jedinicama lokalne i regionalne samouprave i uprave potpisuje ugovore u vrijednosti 43 milijuna kuna za izradu Master planova sufinanciranih iz fondova EU, koji će sagledavati prometne projekte na pojedinim područjima kako bi ih smisleno uklopili u cjelinu kako bi zadovoljili potrebe građana s jedne strane i bili razvojni za gospodarstvo određenog područja s druge strane.

Osim toga, bit će predstavljene mogućnosti financiranja prometnih projekata u slijedećih 7 godina, primjerice za željezničke projekte, projekte u pomorstvu, u gradskom i regionalnom prometu i drugima, za koje će na raspolaganju biti 10 milijardi kuna.

Proslava Dana Europe, koji se održava kao 4. događanje u okviru Tjedna Europe, službeno će započeti u 10 sati pozdravnim govorima prve potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova, Vesne Pusić, voditelja Predstavništva EK u Hrvatskoj, Branka Baričevića i voditeljice Ureda za informiranje Europskog parlamenta, Violete Staničić.

U nastavku programa građani će moći isprobati okuse kuhinja zemalja članica Europske unije te sudjelovati u dodjeli nagrada fotografskog natječaja "Proljeće kroz Vaš objektiv".

Program završava u 13.30 sati, a nastavit će se u 21.00 sati koncertom Jacquesa Houdeka.

Program događanja